Ontspannen & Gezond Leven

Tegenwoordig ‘moeten’ we veel: werken, gezin, sociale contacten en er leuk uitzien. Natuurlijk beleven we daar plezier aan, soms wat meer, soms wat minder, maar de werk- en prestatiedruk wordt wel geleidelijk aan hoger. Of dat nu op school, op het werk of thuis is. Voor veel mensen is het een onaangename ervaring om gespannen te zijn of last te hebben van stress. Er is dan al een grens overschreden en de spanning is te hoog opgelopen.

Mensen krijgen steeds vaker te maken met lichamelijke of psychische klachten ten gevolge van langdurige spanningen. Denk aan lage rugklachten, stijve nek, hoofdpijn of slaapproblemen en ademhalingsklachten. Deze klachten zijn doorgaans goed te verhelpen of te verminderen met de juiste oefeningen en begeleiding. Na het volgen van de cursus ‘Ontspannen leven en bewegen’ kunt u zich lichamelijk en geestelijk beter ontspannen.

 

Cursusinhoud

Tijdens de cursus, die bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur en 1 (de laatste) bijeenkomst van 4 uur, wordt aandacht besteed aan de oorzaken van spanning en hoe u hiermee om kunt gaan. Een belangrijk deel van de cursus bestaat uit het aanleren van technieken om de balans tussen draaglast en draagkracht te herstellen. Denk hierbij aan goede ademhaling, assertiviteit, voldoende beweging en slaap. U gaat oefeningen doen die gericht zijn op het verbeteren van uw houding en het versterken van uw spieren. Daarbij worden verschillende ademhalings- en ontspanningsoefeningen aangeleerd en worden er oefeningen gedaan ter bevordering van de algehele ontspanning.

Doel van de cursus
meer inzicht in factoren die spanning veroorzaken
beter kunnen herkennen van oorzaken van spanning
beter kunnen omgaan met spanning door het vergroten van de draagkracht
verbeteren van de houding en versterken van de spieren

 

Voor wie

Voor mensen met spanningsklachten ten gevolge van alledaagse spanning, zoals rugpijn, hoofdpijn, hyperventilatie, slecht slapen of gewoon ‘niet lekker in je vel zitten’.

 

De cursus start bij voldoende deelname

Gezondheidsaanbod

Heeft u een vraag?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Wij helpen u graag!