Beweegprogramma diabetes

Voor wie?

Heeft u Diabetes en wilt u een gezondere leefstijl gaan hanteren? Mogelijk is er een drempel om te gaan bewegen, omdat u moeite heeft om uw bloedglucosewaarde op peil te houden of dat u bang bent om een hypo te krijgen wanneer u zich inspant? Weet u dat u hierover meer controle kunt krijgen als u meer beweegt? Zo verlaagd de bloedglucosewaarde in het bloed en kan de insuline beter zijn werk doen. De kans op hart- en vaatziekten vermindert.

 

Wat kan Integra voor u betekenen?

Integra in Harlingen vindt het belangrijk dat bewegen voor u prettig wordt en dat u ervaart dat het meerwaarde voor u heeft. Integra biedt u een groepsprogramma aan met als voornaamste doel u te leren om dagelijks voldoende te bewegen. Integra kijkt samen met u hoe u bewegen in uw leven kunt integreren.

 

Werkwijze

De fysiotherapeut zal beginnen met een kennismakingsgesprek en het afnemen van een test. Hierdoor kan de fysiotherapeut u een trainingsprogramma op maat aanbieden en een inschatting maken van uw persoonlijke situatie. De test laat zien wat uw huidige conditie is. In het gesprek kijken we hoe u bewegen in uw leven kunt integreren. Na afloop van het programma krijgt u een evaluatietest naar aanleiding waarvan de resultaten en de voortgang besproken worden.

 

Vergoeding

Het programma Diabetes wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars indien u daarvoor een verwijzing heeft van uw huisarts of specialist.