Fysiotherapie bij Integra in Harlingen

Wanneer naar de fysiotherapeut?

De meeste mensen weten tegenwoordig dat een fysiotherapeut diverse lichamelijke klachten met name op het gebied van bewegen kan verhelpen. Velen gaan naar de fysiotherapeut voor klachten aan de nek of de rug. Bij Integra helpen wij u graag met deze klachten. Integra heeft u echter meer te bieden.

 

Fysiotherapie bij Integra

Integra kijkt naar de mens in zijn totaal en heeft aandacht voor alle aspecten die de gezondheid van mensen beïnvloeden. Wij zoeken samen met u naar de oorzaak om u de optimale behandelingen te kunnen geven. Bij ons staat voorop dat u zich thuis voelt. Persoonlijke aandacht, individuele begeleiding en het op een prettige manier stimuleren van het benutten van uw eigen mogelijkheden vinden wij erg belangrijk.

De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest binnen de fysiotherapie. Het vak krijgt een steeds bredere wetenschappelijke onderbouwing. Bij Integra volgen we alle ontwikkelingen op de voet en voeren deze door in ons handelen en behandelaanbod.

 

Waarvoor kunt u bij de erkende fysiotherapeuten* van Integra in Harlingen terecht?

De fysiotherapeut is specialist op het gebied van beweging. U kunt bij Integra terecht voor:
• bewegingsproblemen die te maken hebben met gewrichten. Hierbij moet u niet alleen denken aan de schouder, pols of heup, maar bijvoorbeeld ook aan de gewrichten in uw handen, voeten, nek, bekken, rug en kaak;
• onderzoek, behandeling en preventie van sportblessures;
• vragen bij het bewegend functioneren van kinderen;
• huilbaby’s en asymmetrische zuigelingen;
• nek, schouder- en rugklachten;
• gewrichtsklachten; zoals arthrose en rheuma;
• aandoeningen aan hart- en luchtwegen;
• klachten die voortkomen uit spanning of stress;
• en nog veel meer klachten en aandoeningen waarbij bewegen een rol speelt.

Als u wilt weten of wij ook iets voor u kunnen betekenen, aarzel dan niet om ons te bellen of langs te komen in ons centrum. U kunt zonder verwijzing terecht. De fysiotherapeuten van Integra kijken graag samen met u wat ze voor u kunnen betekenen.

Minder bekend is dat fysiotherapie ook veel kan betekenen voor mensen met aandoeningen aan het zenuwstelsel zoals MS, CVA en Parkinson of voor mensen die met kanker (operaties) te maken krijgen. Integra heeft een fysiotherapeut die graag samen met u kijkt naar hoe u weer goed kunt functioneren en u weer prettig in uw omgeving voelt. Dit kan zowel in ons centrum, maar ook bij u thuis.

In de fysiotherapie zijn trainingsmogelijkheden niet meer weg te denken. U kunt bij Integra aanvullend op uw individuele behandeling terecht in een goed geoutilleerde oefenzaal om aan uw herstel te werken.

* Alle fysiotherapeuten van Integra zijn hoog gekwalificeerd en staan ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Zij voldoen aan de voorwaarden van bij- en nascholing, het tuchtrecht en klachtenregeling.

 

Werkwijze en vergoeding van de fysiotherapie

Kennismakingsgesprek
In een kennismakingsgesprek vormt de fysiotherapeut een beeld van de aard en oorzaak van uw klachten en de reden van uw komst. Eventueel wordt u gevraagd één of meerdere vragenlijsten in te vullen. Hierna volgt het lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeuten van Integra vinden het van groot belang dat als u zonder verwijzing van de huisarts komt, om u goed te adviseren of uw klacht fysiotherapeutisch behandelbaar is. Indien dit niet het geval is geven wij u graag advies over wat u dan kunt doen.

Behandelplan
De fysiotherapeut stelt aan de hand van de gegevens van het kennismakingsgesprek en het lichamelijk onderzoek een behandelplan op en bespreekt deze met u. Voor een optimaal resultaat kan ook worden geadviseerd de behandeling deels of volledig bij een collega van Integra te volgen.

Behandeling
Tijdens de behandeling houdt de fysiotherapeut van Integra u regelmatig op de hoogte van de voortgang van uw behandelproces. De fysiotherapeut van Integra bewaakt deze nauwgezet en past waar nodig tussentijds behandeldoelen of het behandelplan bij.

Vergoeding
In de meeste gevallen wordt uw behandeling rechtstreeks aan ons vergoed door uw zorgverzekeraar. Integra heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract.
Voor verdere informatie verwijzen we u naar uw polisvoorwaarden. Als u vragen hierover heeft kunt u altijd bij ons terecht.

Indien u denkt dat de fysiotherapeuten van Integra iets voor u kunnen betekenen, bent u ook altijd welkom voor een consult. De fysiotherapeut kijkt samen met u wat deze voor u kan doen.

Naast de behandeling, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bijvoorbeeld bij het adviseren of begeleiden van patiënten.