Oncologische revalidatie

Oncologische revalidatie is een programma bedoeld voor volwassen (ex-) oncologie patiënten in alle fasen van het behandeltraject. Dat wil zeggen voor/tijdens/na de behandelingen, maar ook in de fase waarin genezing niet meer mogelijk is.

Voorafgaand aan de behandelingen in het ziekenhuis kunt u met training ervoor zorgen dat uw conditie en belastbaarheid zo gunstig mogelijk zijn zodat u zo optimaal mogelijk van start gaat met de behandelingen.

Tijdens de behandeling (operatie, bestralingen en/of chemo) neemt de algehele conditie en belastbaarheid vaak af, kunt u vermoeidheid, pijn en andere klachten ervaren en kunt u te maken krijgen met angst, onzekerheid of het vertrouwen in uw lichaam verliezen. Door actief te blijven tijdens de behandelingen kunt u over het algemeen de behandelingen  beter doorstaan en sneller herstellen.

Na de behandeling wilt u graag weer terug naar het dagelijks leven. Door training en het weer oppakken van dagelijkse activiteiten zal de vermoeidheid die het gevolg is van de behandelingen verminderen en zult u weer meer energie gaan ervaren.

Ook in een fase waarin herstel niet meer mogelijk is kunt u door middel van training uw conditie en belastbaarheid positief beïnvloeden waardoor u zo lang mogelijk uw dagelijkse activiteiten kunt blijven uitvoeren.

Doel van de oncologische revalidatie is om zowel lichamelijk, psychisch als sociaal functioneren te verbeteren om zo nieuw evenwicht te vinden in uw dagelijks leven.

Thema’s die aan bod komen zijn:

  • Een actieve leefstijl
  • Plezier in bewegen
  • Leren omgaan met grenzen/verleggen van grenzen
  • Verbeteren conditie en spierkracht

Voorafgaand aan het programma zal er een intake plaatsvinden. Samen met u worden persoonlijke doelen en een persoonlijk behandelplan opgesteld. De begeleiding kan individueel zijn of in groepsverband.

Meer informatie gewenst? Wij staan u graag te woord aan de balie. Ook kunt u bellen of mailen: 0517-431 789 info@integrabeweegt.nl