Echografie

Slijmbeursontsteking, peesontsteking, tennisarm, hielspoor?

Niet zelden worden er verschillende diagnoses gesteld door verschillende hulpverleners. Maar de patiënt blijft zitten met de vraag wat heb ik nu echt?

De inzet van echografie kan deze twijfel wegnemen. Is de spier gescheurd of niet? Is er verkalking in de spier?
Echografie is bij uitstek het middel om deze vragen te beantwoorden. De meeste mensen kennen de echo vooral van de zwangerschap. Ook daar is duidelijk dat de techniek niet heeft stilgestaan en dat er veel duidelijk in beeld gebracht kan worden.

Voor de fysiotherapie is echografie tegenwoordig ook goed bruikbaar. De fysiotherapeut is de specialist van het bewegingsapparaat en juist echografie kan deze blessures goed in beeld brengen. Hierdoor kan een betrouwbaarder diagnose gesteld worden, belangrijk voor een goed herstel. In situaties waarbij onderzoek (nog) niet mogelijk is vanwege te veel pijn bij bewegen kan toch al een goede diagnose gesteld worden. Bovendien kan met echografie ook het effect van de behandeling zichtbaar worden gemaakt.

Bovenstaande voordelen zijn zo belangrijk dat Integra Harlingen in augustus 2009 de echo- apparatuur heeft aangeschaft. Indien de inzet van echografie wenselijk is wordt dit volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Meer informatie gewenst? Wij staan u graag te woord aan de balie. Ook kunt u bellen of mailen: 0517-431789 info@integrabeweegt.nl