Dieet- en Voedingsadvisering

Wanneer naar de diëtist?

Diëtisten zijn deskundig op vele terreinen van de voeding. Zij adviseren u van gezonde voeding tot een complexe dieetbehandeling. U kunt hierbij denken aan afvallen, ondergewicht, hoog cholesterolgehalte, diabetes, allergie, eetproblemen en maag-darmproblematiek.

Advisering aan specifieke groepen zoals kinderen, zwangeren, ouderen en sporters hoort ook tot ons takenpakket en het beantwoorden van vragen over vitamines, veiligheid van zoetstoffen, vegetarische voeding etc.

Visie op voeding

Voeding is verweven met veel facetten van het leven, waardoor het naar meerdere aspecten kijken noodzakelijk is. Zo is voeding nodig voor onze gezondheid, om te groeien, te sporten en te herstellen. Voeding is ook genieten, gezelligheid, gastvrijheid, emoties verwerken of troost. Soms is het lastig een balans te vinden, omdat voeding meerdere aspecten kent. Een diëtist kan u hierbij helpen.

Dieet- en voedingsadvisering bij Integra

Overal is informatie over voeding te vinden, maar een goed advies voor de één, hoeft niet goed te zijn voor de ander. Door uw eet- en leefpatroon in kaart te brengen, kan de diëtist u gericht advies geven en uw persoonlijke “coach” zijn bij veranderingen in uw leefstijl.

Tijdens het eerste consult bij de diëtist worden o.a. uw persoonlijke, medische gegevens, gewicht, vetpercentage, lengte, klachten, eetgewoonten en persoonlijke omstandigheden in kaart gebracht. Aan de hand van deze gegevens wordt een persoonlijk dieetadvies en behandelplan opgesteld.

Een consult bij de diëtist betekent aandacht voor uw situatie en advies dat op u persoonlijk is afgestemd. Het gaat vooral om kleine veranderingen in uw dagelijks patroon. Dicht bij u zelf blijven biedt de meeste kans succes voor de lange termijn.

De vervolgconsulten bestaan uit begeleiding om het advies te integreren in uw leefwijze. Resultaten op het gebied van gewicht af- of toename, vetpercentage en veranderingen in uw leefstijl worden elke keer bekeken. Naar behoefte kunnen informatie en tips gegeven worden.

Vergoeding van dieetadvisering

De behandeling van een diëtist wordt per 1 januari 2013 weer vergoed uit de basisverzekering. Zorgverzekeraars vergoeden drie behandeluren perjaar. Denk er wel aan dat het eigen risico altijd wordt aangesproken bij vergoeding uit de basisverzekering. De diëtist is per 1 augustus 2011 direct toegankelijk, wat betekent dat u zonder een verwijsbrief van een arts of tandarts een afspraak kunt maken.

Opleiding en Kwaliteitsregister

De titel ‘diëtist’ is wettelijk beschermd. Jolanda Wuite, diëtist bij Integra Harlingen, is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en heeft de 4-jarige HBO-opleiding Voeding en Diëtiek afgerond. Zij is lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN).

Meer informatie gewenst?
Wij staan u graag te woord aan de balie. Ook kunt u bellen of mailen naar 0517-431789 / info@integrabeweegt.nl